Communicatie is een breed begrip en heeft vele specialismes. Je kunt haast onmogelijk goed zijn in al die aspecten. Daarom richt VIA Communicatie zich op 3 onderdelen, die nauw met elkaar verbonden zijn. Daar zijn we goed in en zijn we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 


Arbeidsmarktcommunicatie

Een wervings- en selectieproces staat bol van communicatie. VIA Communicatie helpt bedrijven op verschillende manieren. Enerzijds op strategisch niveau door het opstellen van arbeidsmarkt-communicatieplannen, employer branding strategieën, candidate experiences en recruitment marketing. Je kunt ook voor de praktische uitvoering terecht bij VIA Communicatie. Wij kunnen helpen met het opzetten van (online) wervingscampagnes, (laten) creëren van content en het beheer van social media accounts voor je doen. Ook bij het coachen en trainen van managers om het selectieproces goed onder de knie te krijgen helpt VIA Communicatie een bedrijf een stap verder. Uiteraard zijn we je ook graag van dienst met adviezen over het succesvol inzetten van de nieuwste wervingstechnieken, de voorbereiding op Google for Jobs en het ontwikkelen van aantrekkelijke en pakkende vacatureteksten.

Arbeidsmarktcommunicatie; Employer branding video

HR Communicatie

HR Communicatie is een relatief nieuw werkveld. Het draait om het informeren, motiveren en verbinden van medewerkers. De basis hiervoor ligt in het meenemen van de medewerkers in de cultuur en kernwaarden van de organisatie. In een succesvolle organisatie zijn missie, merk en medewerkers onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Voor veel bedrijven een lastige opgave. VIA Communicatie heeft ruime ervaring op dit vlak; van internal branding en communicatiecam-pagnes tot onboardingprogramma's voor nieuwe medewerkers. 

HR communicatie; brainstorm

Interne communicatie

Hoe neem je medewerkers mee in een verandertraject? Hoe breng je thema's als arbo-beleid, vitaliteit en veiligheid onder de aandacht bij medewerkers? Hoe kun je als manager zelf meer grip krijgen op de communicatie met jouw team? Met dit soort vragen helpt VIA Communicatie je graag op weg. VIA Communicatie denkt ook graag met je mee over het vormgeven van de interne communicatie binnen een organisatie: wie communiceert wat, op welk moment en via welke weg.

Interne communicatie; communicatiecampagne