Levarht interne communicatie

1 september 2020

Interim-opdracht Gemeente Amsterdam

Marjon is gestart met een nieuwe interim-opdracht bij de gemeente Amsterdam. Ze gaan aan de slag als communicatie-adviseur voor P&O kon gelijk instappen bij het team voor de Week van het Werkgeluk. Daarnaast is ze ook als projectleider communicatie lid van het regieteam voor de doorontwikkeling en reorganisatie van P&O. Naast allerlei overleggen via Teams en werken vanuit huis, gelukkig ook even in Amsterdam geweest om kennis te maken met een aantal collega's van het Communicatiebureau. Genoeg mooie en interessante thema's om het komende half jaar mee aan de slag te gaan!


Levarht interne communicatie

19 augustus 2020

Helaas geen SAIL Amsterdam in 2020

Vandaag zou SAIL Amsterdam 2020 van start gaan. Net als 5 jaar terug was Marjon er helemaal klaar voor om te vlammen als perscoördinator. Helaas liep het anders. De SAIL-vlag van deze editie prijkt inmiddels boven haar bureau. Zo blijft de herinnering aan SAIL en de leuke voorbereidende bijeenkomsten met de andere coördinatoren levend. Op naar 2025; nog maar 1.827 dagen…


Levarht interne communicatie

12 mei 2020

Gevonden worden door BERT

Google is onmisbaar bij arbeidsmarktcommunicatie. Je wilt graag gevonden worden in Google. Daar zijn verschillende manieren voor, die regelmatig wijzigen. Want bij Google zitten ze niet stil. Recent is BERT uitgerold; de nieuwste en wellicht ook wel de grootste update van 's werelds meest gebruikte zoekmachine. In dit artikel lees je precies wat de consequenties hiervan zijn voor jouw vacatures en werkenbij-pagina.


Levarht interne communicatie

7 februari 2020

Impact Google-update voor arbeidsmarktcommunicatie

Na lang wachten is het dan eindelijk zo ver: Google for Jobs (ook bekend als de Job Search Experience) wordt ook in Nederland uitgerold. We zijn benieuwd naar de impact die dit gaat hebben. De meningen daarover lopen nogal uit een. VIA Communicatie ziet dit wel echt als kans voor MKB-bedrijven om hun vacatures via Google voor het voetlicht te brengen. Pak die kans! Wil je meer weten over Google for Jobs? Lees dan dit artikel op Werf&. 


Levarht interne communicatie

16 januari 2020

Aan de slag voor Levarht

De komende maanden duikt VIA Communicatie in de wereld van groente en fruit. Marjon gaat Levarht helpen met hun interne communicatie en arbeidsmarktcommunicatie. De interne communicatie zal vooral in het teken staan van een cultuurverandering en het laden van de nieuwe missie en visie van Levarht. In de arbeidsmarktcommunicatie staat vooral het aantrekken van nieuw logistiek personeel centraal.


Discriminatie in arbeidsmarktcommunicatie

17 oktober 2019

Discriminatie in arbeidsmarktcommunciatie

VIA Communicatie daagt haar klanten graag uit om goed na te denken over wat voor soort collega ze zoeken en dit ook zo specifiek mogelijk te omschrijven in de vacaturetekst en andere wervingsmiddelen. Dat je daarin ook te ver kunt gaan, maakt dit spandoek pijnlijk duidelijk (klik op de afbeelding voor een vergroting). Ja, het is prikkelend, de ideale kandidaat is duidelijk omschreven en het is goed gevonden om een spandoek op te hangen aan een bouwhek vlakbij de werkplek. Maar: het is ook discriminerend. Blijkbaar mogen er geen vrouwen achter de bar staan bij deze strandtent. En ook zonder Tom Cruise-look maak je weinig kans. Een goede wervingscampagne sluit geen groepen mensen uit op basis van geslacht, afkomst en leeftijd. Blijkbaar is dat niet voor alle bedrijven vanzelfsprekend. hashtag


eventcommunicatie

4 februari 2019

Klein uitstapje naar eventcommunicatie

Vorig jaar hielp VIA Communicatie de Associatie voor Jeugd met hun interne communicatie. Dit jaar kwamen ze terug met de vraag of wij konden helpen het opstellen en uitrollen van een communicatiestrategie voor een nieuw en grootschalig event over innovatie in het jeugddomein. Ondanks dat het niet onze core business is, helpen we onze klanten graag! Daarom maken we dit voorjaar een klein uitstapje naar de eventcommunicatie. Een leuke klus, met naast de Associatie voor Jeugd nog 6 andere samenwerkingspartners uit het jeugddomein. 


Privacy in arbeidsmarktcommunicatie

23 november 2018

Privacy in arbeidsmarktcommunicatie

25 mei, de dag waarop de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht werd, ligt inmiddels al weer een half jaar achter ons. Maar nog steeds worstelen bedrijven - groot en klein - met de nieuwe privacyregels in relatie tot hun arbeidsmarktcommunicatie. Het is verbazingwekkend om te zien hoeveel bedrijven een onbegrijpelijk juridisch verhaal hebben als privacystatement op hun werkenbij-website. Een gemiste kans! Een duidelijk verhaal voor iedere sollicitant over wat er met zijn gegevens gebeurt hoort er echt bij! VIA Communicatie heeft voor Pon een duidelijke tekst gemaakt, uiteraard in nauw overleg met de bedrijfsjuristen en privacy managers. Lees 'm hier!


Communicatiestrategie social media

9 oktober 2018

Elkaar helpen

Elkaar sterker maken en op weg helpen door kennis en ervaring te delen. Een must voor kleine ondernemingen. Zo helpt VIA Communicatie verschillende startende bedrijven met hun communicatie op het web en social media. Bijvoorbeeld Joie de Vin met een contentplanning voor social media en DC Theaterinterventies met de teksten voor hun nieuwe website. Uiteraard vooraf gegaan door een creatieve sessie om de kernwaarden, identiteit, doelgroepen en diensten scherp op het netvlies te krijgen.


Recruitment markteting op social media

12 juni 2018 

Recruitment markteting op social

Social media is niet meer weg te denken uit de arbeidsmarktcommunicatie. Daarom heeft VIA Communicatie voor het recruitmentteam van Pon een social media strategie ontwikkeld, helemaal gericht op het inspireren en werven van nieuwe medewerkers. De komende maanden worden Pon en de Pon-bedrijven steeds zichtbaarder op social. Om te beginnen op Facebook en LinkedIn. Uiteraard maken we ook gelijk gebruik van het net gelanceerde Facebook Jobs


Interne communicatiecampagne voor Universiteit van Amsterdam

24 mei 2018 

Succesvolle interne campagne UvA

Voor de Faculteit Economics & Business heeft VIA Communicatie een interne campagne bedacht en uitgevoerd om zo veel mogelijk medewerkers te stimuleren mee te doen aan een onderzoek naar werkdruk en ongewenst gedrag. Op basis van het aantal deelnemers aan eerdere onderzoeken, kreeg VIA Communicatie een deelnemerspercentage van 33% mee als target. Dat is met ruim 65% ruimschoots gehaald! De medewerkers zijn inmiddels geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek en het vervolgtraject. 


Onboardingprogramma voor Praxis opgeleverd

9 april 2018 

Onboardingprogramma "Maak het bij Praxis" live

Na een jaar van voorbereiding is het onboardingprogramma voor nieuwe winkelmedewerkers van Praxis live! Het programma is klaar om te bloeien en verder te groeien. Vandaar een toepasselijk cadeau voor het hele HR-team van Praxis: een grote gieter, gevuld met lekkers. Het is een mooi en leuk online en interactief programma geworden, wat helemaal past bij deze tijd.


Arbeidsmarktcommunicatie voor Pon

4 april 2018 

Aan de slag voor Pon

Het komend half jaar gaat VIA Communicatie in aan de slag met de arbeidsmarktcommunicatie voor Pon en een nieuwe werkenbij-site. Uiteraard in nauwe samenwerking met het corporate recruitmentteam en corporate communicatie, om het vervolgens uit te rollen over de vele bedrijven die deel uit maken van de Pon Holding. 


Interne communicatiecampagne voor Universiteit van Amsterdam

13 februari 2018 

Start UvA-campagne StressCheck+

Onder de naam StressCheck+ is vandaag de tweetalige communicatiecampagne gestart bij de Universiteit van Amsterdam. VIA Communicatie heeft deze interne campagne voor de Faculteit Economics & Business. Medewerkers worden op verschillende manieren gestimuleerd om mee te doen aan een onderzoek naar werkdruk en ongewenst gedrag. 


HR-communicatie opdracht voor de UvA

2 januari 2018 

Nieuwe opdracht bij Universiteit van Amsterdam

We trappen het nieuwe jaar af bij de Faculteit Economics & Business van de Universiteit van Amsterdam met een nieuwe opdracht op het gebied van HR Communicatie. De komende weken werken we de communicatiestrategie uit voor een intern project op het gebied van vitaliteit en werkdruk. Daarna gaan we vol de uitvoering in. 


Google for Jobs specialist

7 september 2017 

Ins en outs Google for Jobs

VIA Communicatie blijft graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van communicatie. Vandaar dat we vandaag aanwezig waren bij een seminar over Google for Jobs; de nieuwe tool van Google waarmee ze zich gaan bemoeien met de vacaturemarkt. Nu alleen nog in de VS, maar naar verwachting binnenkort ook in Nederland. VIA Communicatie is nu al op de hoogte en helpt organisaties graag om hun arbeidsmarktcommunicatie Google-proof te maken.


Onboarding strategie retail Praxis

26 juni 2017

Strategie onboarding Praxis

Vandaag heeft VIA Communicatie het het advies voor het nieuwe onboardingprogramma voor de winkelmedewerkers van Praxis gepresenteerd. Een goed onboardingprogramma helpt een organisatie om nieuwe medewerkers te verbinden met de organisatie. Bij onboarding draait het naast het inwerken om het meenemen van iemand in de strategie en cultuur van de organisatie. Praxis is enthousiast over het advies en heeft VIA Communicatie de opdracht gegeven om het advies te gaan implementeren.


ECD zorg implementatie communicatie

6 juni 2017

Implementatie Elektronisch Cliënt Dossier voor SWZP

Stichting Wonen en Zorg Purmerend is overgestapt van een papieren dossier naar een elektronisch dossier, waarin alle gegevens van de bewoners en cliënten zijn terug  te vinden. VIA Communicatie begeleidt de implementatie en de communicatie die daarbij hoort, zowel intern als extern. Vanavond is de aftrap voor de instructiebijeenkomsten voor bewoners, cliënten en hun familie. 


Werf& Award recruitment winnaar

11 mei 2017

VIA Communicatie wint met Praxis de Werf& Recruitment Award!

Yes! Samen met Praxis heeft VIA Communicatie de Werf& Award gewonnen in de categorie Recruitment! VIA Communicatie heeft alle arbeidsmarktcommunicatie voor hen mogen doen: van het opzetten van een nieuwe werken bij-website en het schrijven van goede vacatureteksten tot het trainen en coachen van winkelmanagers. Een mooie opdracht, waardoor deze award echt de kers op de taart is! 


Onboarding brainstrom retail Praxis

13 maart 2017

Brainstorm onboardingprogramma Praxis

In opdracht van Praxis organiseerde VIA Communicatie vandaag een brainstorm over een nieuw onboardingprogramma voor winkelmedewerkers. Het werd een inspirerende en effectieve workshop, waarbij we met elkaar de bouwstenen hebben bedacht voor het programma. Met de uitkomsten gaat VIA Communicatie aan de slag om een strategie uit te werken. 


Interne en externe communicatie zorg

13 februari 2017

VIA Communicatie helpt Stichting Wonen en Zorg Purmerend

De komende maanden ondersteunt VIA Communicatie deze kleine ouderenzorgorganisatie op het gebied van interne en externe communicatie. Daarnaast wordt een communicatiestrategie uitgewerkt voor de toekomst, met expliciete aandacht voor arbeidsmarktcommunicatie en social media.