30 juni 2022

Kick-off bijeenkomst nieuw wetboek

 

Voor de opdracht bij de directie Strafrechtketen van het Ministerie van Justitie en Veiligheid is Marjon als communicatieadviseur betrokken bij de implementatie van het nieuwe Wetboek van Strafvordering. Het huidige wetboek is bijna 100 jaar oud en echt toe aan een update. Het wordt een van de grootste wetgevingsoperaties die we ooit in Nederland hebben gedaan. Een flinke uitdaging dus voor alle organisaties die werken in de strafrechtketen. Vandaag vond de aftrap plaats tijdens een kick-off bijeenkomst, mede georganiseerd door Marjon. Met een inspirerend programma werden de deelnemers geprikkeld om buiten de gebaande paden te denken en kennis te maken met elkaar.


6 april 2022

Workshop positioneren en profileren voor ondernemers

Vandaag gaf Marjon een workshop aan de leden van FemX, een ondernemersnetwerk voor vrouwelijke ondernemers in de regio Amersfoort. Met elkaar gingen ze aan de slag met het positioneren en profileren van hun bedrijf. In een afwisselend en interactief programma nam Marjon hen mee in de wereld van kernwaarden en hoe je die in de praktijk laat terugkomen in alles wat je doet. In groepen gingen de dames gelijk aan de slag met de kennis en handvatten die Marjon ze aanreikte en ging iedereen met een concreet actieplan voor hun eigen bedrijf de deur uit. 


4 april 2022

Dag Amsterdam, hallo Den Haag

Ruim anderhalf jaar heeft Marjon namens VIA Communicatie bij de Gemeente Amsterdam mogen bouwen aan een nieuw communicatieteam voor de directie P&O, met als afsluiting een strategisch communicatieplan voor de komende jaren. Bouwen aan het (terug)winnen van vertrouwen in het communicatieteam en het zichtbaar maken van de toegevoegde waarde van (interne) communicatie. Daarnaast was Marjon de strategisch communicatieadviseur voor de reorganisatie van P&O, de implementatie van ketensamenwerking en het gemeentebrede vitaliteitsprogramma. Na een hartverwarmend afscheid, is het tijd om verder te gaan. Vandaag is Marjon met een nieuwe opdracht gestart bij de directie Strafrechtketen van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Belangrijkste aspect van de opdracht is het verstevigen van de communicatie in en namens de strafrechtketen.


1 februari 2022

Reorganisatie P&O gemeente Amsterdam afgerond

Vandaag is een bijzondere dag voor de Directie Personeel & Organisatie van de gemeente Amsterdam. Na een lange en zorgvuldige voorbereiding is vandaag de start van de vernieuwde organisatie en daarmee ook de afronding van de reorganisatie. Marjon heeft het laatste anderhalf jaar de interne communicatie begeleid. Enerzijds door medewerkers te informeren en betrekken bij het proces en anderzijds door het managementteam te adviseren. Vandaag was er een feestelijke kick-off bijeenkomst. Digitaal, zoals bijna alle bijeenkomsten in dit traject zijn geweest. Bijzonder om bij dit traject betrokken te zijn geweest.


23 januari 2022

5 jaar VIA Communicatie

Al weer 5 jaar geleden schreef Marjon VIA Communicatie in bij de KvK; “Ik geniet volop van de vrijheid, ruimte en uitdagingen die het ondernemerschap mij bied. Het vertrouwen wat ik krijg van opdrachtgevers en de kans die zij mij bieden om een kijkje in hun keuken te nemen, maken mij blij! Van retail tot zorg, van AGF tot overheid en van onderwijs tot mobiliteit; afwisselender kan haast niet. Benieuwd wat en wie er de komende 5 jaar op mijn pad gaan komen!”


8 december 2021

Interne communicatietrends 2022

Het jaar is bijna voorbij; traditioneel de tijd om terug te blikken en vooruit te kijken. Orange Otters publiceerde vorige week de acht trends voor interne communicatie voor volgend jaar. Hybride werken speelt een belangrijke rol hierin. Een must-reed voor iedereen die geïnteresseerd is in interne communicatie. Lees de trends hier